La troballa d’un artefacte arqueològic renderitzat

Marion Balac

1. The Old Internet,  2020  
Diversos testimonis ficticis parlen de les seves experiències online del futur: especulacions sobre l’ús de les tecnologies de comunicació, desertització de les xarxes socials, cerques de models alternatius, etc.

3. Les futurs, 2020
En un parc temàtic visionari convertit en un museu a l’aire lliure de l’imaginari futurista dels anys 80, tres mèdiums, cadascuna d’una generació diferent, descriuen el que saben del demà que ens espera.

5. Feels, 2018
La intel·ligència artificial d’un cotxe de conducció autònoma desenvolupa, entre actualització i actualització del seu sistema, consciència de les seves emocions, sentiments i desitjos. 

 

Pau Magrané

2. 283 punts de fuga, 2021
6. PERERA, 2021
7. Portal Glom, 2021
Diversos espais (un hort, un portal i una presó) han estat convertits en videojocs FPS (càmera en primera persona). Forçant la tecnologia d’escanejat 3D, les seves fissures es fan evidents i transformen els escenaris, inicialment representats de forma hiperrealista, en ambients fragmentats i difosos.

4. Amazon Waterfall 2, 2021
Un riu de capses d’Amazon troba un barranc, formant una cascada. El so que acompanya el torrent són fragments de so de diversos canals del riu Amazones, aconseguits a llibreries sonores d’Internet. Amazon és ara el riu més gran del món.


Julia Varela

8. Bleed Hole, 2017
Es recrea la formació d’un efecte de llum que va sorgir de manera imprevisible a la superfície de la finestra d’un avió durant un vol a 8.000–12.000 km per sobre del nivell del mar i a una velocitat mitjana de 724 km/h, amb una temperatura exterior mitjana de -54°C.

9. Mehr Fantasie, 2017-21
Multitud de televisors de plasma han estat polvoritzats. El mitjà que ens permet mirar el món a través d’una lent virtual, i en gran part responsable de la sobreabundància d’imatges digitals, es troba reduït a la mínima essència del seu cos: pols.