La meva col·lecció… d’obres i artistes!

Dimarts, 29 novembre 2016

Hola col·leccionistes de xapes i taps de suro!

Com ja sabeu l’altre dia vàrem estar parlant una bona estona sobre col·leccions i en van sortir un bon grapat. Jo també sóc un col·leccionista – no sé si tant bo com vosaltres jejeje – i volia compartir el llistat d’algunes de les obres que hem estat parlant a la classe. Aquí va la llista: 

Ignasi Aballí

L’Ignasi d’Aballí no para de fer llistats de coses. Aglutina de bitllets triturats. Aglutinament de pols o fins i tot de trossets de bitllets trossejats. 

Llistes de morts, immigrants o minuts.

Llistes de morts, immigrants o minuts.

Quadre ple de pols.

Quadre ple de pols.

, Caterina Almirall i Guim Camps

La Mola és una muntanya molt coneguda per la gent de Sant Cugat. El lloc és molt concorregut per excursionistes i “domingueros”, i forma part del paisatge de la ciutat. La Caterina Almirall i en Guim Camps van obrir una convocatòria a on, qualsevol pintor podia presentar un dibuix o pintura de la muntanya.

Els quadres que van exposar la Caterina Almirall i en Guim Camps a la seva exposició.

Els quadres que van exposar la Caterina Almirall i en Guim Camps a la seva exposició.

Isabel Banal

L’Isabel Banal va crear aquest pessebre amb figures de viatgers carregats carregats amb diversos productes del treball agrícola i artesà, en aquest cas traslladen d’un lloc a l’altre contenidors actuals: bosses de paper o de plàstic, una caixa de cartró, un bidó d’aigua, un carret de la compra, un motxilla, un maletí, etc.

D’aquesta manera l’Isabel vol parlar de les càrregues, “tant a nivell material (tot allò que cal traginar per a viure, per necessitat o per pur consumisme) com a nivell metafòric (pensaments, vivències, records, ferides, anhels, etc.)”.

Un dels pessebres de viatgers de l'Isabel Banal.

Un dels pessebres de viatgers de l’Isabel Banal.

Rafel G. Bianchi

En Rafel G. Bianchi té una col·lecció de fotografies realitzades cada cop que viatge algun lloc. Aquest projecte en procés l’obliga a posar la càmera damunt d’un trípode i allunyar-se tant com pugui fins que el temporitzador de la càmera fa la fotografia.

A X metres de l'objectiu.

A X metres de l’objectiu.

Alan Carrasco

Mi primer millón de dolares és una peça on Alan Carrasco exhibeix un milió de dòlars Peruans, posant de relleu que malgrat ser un milió de dòlars, en realitat, el valor total d’aquest feix de bitllets és molt menor que el primer valor monetari que ens passa pel cap quan pensem amb un milió de dòlars, ja que pensem amb un milió de dòlars estat estatunidencs i no peruans, que la devaluació de la moneda és major.

El primer milió de dòlars de l'Àlan Carrasco.

El primer milió de dòlars de l’Àlan Carrasco.

Vanessa Colareta

Vanessa Colareta fotografia bodegons com si fossin bodegons barrocs, però amb productes actuals.

Bodegó de Vanessa Colareta.

Bodegó de Vanessa Colareta.

Daniel Chust Peters

Daniel Chust Peters és un artista que tota la seva obra artística es  pot resumir en una frase: reproduir el meu taller.
 En Daniel reprodueix de forma metòdica cada un dels tallers a on ha treballat, i ha acabat convertint el seu espai de treball en el tema de tota la seva producció.

Diferents reproduccions del taller d'en Daniel Chust Peters, fetes amb diferents materials.

Diferents reproduccions del taller d’en Daniel Chust Peters, fetes amb diferents materials.

Enric Farrés

Des que treballa a una botiga de llibres de segona mà que es diu El Siglo, l’Enric Farrés ha iniciat una col·lecció de punts de llibres que ha anat trobant a l’interior dels llibres que estava catalogant. La col·lecció consta de paperets amb missatges curiosos, postals, bitllets de tren, llistes de la compra…

Els paperets trobats dins de llibres per l'Enric Farrés

Els paperets trobats dins de llibres per l’Enric Farrés

Daniel Jacoby

En Daniel Jacoby més que col·leccionar ordena coses.  Per exemple un bon dia va decidir ordenar la composició de Für Elise de Ludwig van Beethoven. Podeu veure el vídeo aquí

Imatge de la performance de Daniel Jacoby.

Imatge de la performance de Daniel Jacoby.

Jordi Lafon

En un altre projecte realitzat en l’Escola d’Arts de Torelló (Barcelona), Lafon va adquirir la totalitat de bastons d’Andrés Arrabal, un jubilat que per afició dedica el seu temps a la l’elaboració de bastons de suport, realitzats amb objectes en desús. El gest d’en Lafon fou el de cedir el seu espai d’exposició per mostrar el treball de l’Andrés.

En un altra ocasió també va col·leccionar els mànecs de diferents pinzells usats. Per així imaginar-se la pintura que haurien pintat aquests pinzells. 

Mànecs de pinzells

Mariona Montcunill

Mariona Montcunill va decidir visitar el jardí botànic de Helsinki en ple hivern. El què es va trobar van ser les plantes colgades sota la neu, però a on els cartells informatius de cada planta seguien visibles. Per aquest motiu va decidir realitzar una visita guiada per un jardí botànic sense plantes. Podeu veure la seva visita aquí

El jardí botànic de Helsinki cobert de neu.

El jardí botànic de Helsinki cobert de neu.

Perejaume

En Perejaume col·lecciona trossets de la naturalesa. Per exemple en la foto podem veure un posa postals on les postals estant fetes de miralls que reflecteixen el seu entorn, tal i com si cada un d’ells fotografies el què l’envolta. 

El postaler ple de miralls d'en Perejaume.

El posa postals ple de miralls d’en Perejaume.

Gabriel Pericás

Gabriel Pericás presenta una col·lecció de falques per portes. Cada cop que en troba una en fa una fotografia i les classifica.

Algunes de les falques fotografiades per en Gabriel Pericás.

Algunes de les falques fotografiades per en Gabriel Pericás.

 

 

 

Comentaris

    Aquests dies estem treballant el concepte col·lecció i estem preparant una instal·lació a l’escola. El divendres, la tindrem enllestida i farem la inaguració. Esperem poder-la compartir amb la resta dels companys de l’escola i amb les famílies.

    Oh! Que bé.

    Crec que estaria molt bé fer el reportatge fotogràfic de la instal·lació i compartir-la pq la vegin els companys d’Angeleta Ferrer.

    Ens veiem demà!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Últimes publicacions