Les Santes. Alfabet ínfim

Ita Puig i Borràs
Tordera, 1969

Viu i treballa a Mataró. El seu treball reflexiona sobre com ens construïm com a éssers emocionals i com en relació amb l’entorn elaborem la nostra identitat.

Li interessa observar i registrar el quotidià com a camp d’exploració, traçant mapes que connecten diferents estrats de la realitat, des de el més subtil a allò més complex. Amb aquesta finalitat, utilitza diferents mitjans tècnics com a elements de recerca: la pintura i el dibuix com a pràctiques introspectives, la fotografia com a eina narrativa i el volum com a generador d’espais de relació.

Des de 2012 compagina la pràctica artística amb les Constel·lacions Familiars i la Teràpia Integrativa.

Ha participat en diverses exposicions, entre d’altres: 2016, Constel·lacions Familiars, Can Palauet (Mataró). Art a Mataró 1984-2016. Anys d’actituds i possibilitats: Tram 1996-2006. Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró. Lenguage Esférico. Dosmilvacas.arte, Ponferrada. 2009 Instants, percepcions i converses/ Cicle “Mirar endins, Interiors” Ca l’Arenas Centre d’Art, Mataró. 2007 Exposicions monogràfiques de la Fundació Vila-Casas. Palau Solterra, Torroella de Montgrí.