Zona intrusa 15_ Espais liminars

Zona intrusa és un projecte artístic i pedagògic impulsat pel M|A|C (Mataró | Art | Contemporani), adreçat a docents i alumnes d’Educació Secundària i Batxillerat dels centres educatius de Mataró.

L’artista i educador Jordi Ferreiro, ha liderat per segon any el projecte, acompanyant els i les docents dels centres educatius de Mataró que han volgut endinsar-se a desenvolupar una proposta educativa i artística als seus instituts, relacionada amb l’art i el pensament contemporanis.

La següent és la sèrie de sessions de conversa i treball en línia , en què s’han convidat diversos agents del context local i internacional amb una pràctica híbrida entre l’art, l’educació i la gestió cultural.

Programació de les sessions

24 de novembre | 18.30 h
Antonio Ballester Moreno
El treball d’Antonio Ballester (Madrid, 1977) gira entorn de la idea de creació, la creació com a discurs. Busca en els elements més bàsics de la natura i la cultura els seus continguts creatius per replantejar-ne la mirada.
Ballester parteix de la idea que tothom és igual i que totes les manifestacions artístiques i creatives tenen la mateixa importància, atès que la creativitat no depèn del coneixement ni de la saviesa intel·lectual.

15 de desembre | 18.30 h
Cristina Garrido
Cristina Garrido (Madrid, 1986). Va cursar estudis de Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid i al Camberwell College of Art (Londres, 2007-2008). Va obtenir un MA Fine Art al Wimbledon College of Art (Londres, 2010-2011) amb una beca de la Fundació la Caixa per a estudis de Postgrau a Gran Bretanya. Fou guanyadora  del premi Generación 2015 Projectes d’Art de la Fundació Montemadrid i recentment ha obtingut la Beca Fundación Botín d’Arts Plàstiques (2017-2018) i el Premi Arco per a Joves Artistes (2018).

26 de gener | 18.30 h
Marc Larré
Marc Larré (Barcelona, 1978) va cursar els estudis de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i a The Cooper Union for The Advancement of Science and Art a Nova York. Actualment exerceix com artista i docent.
www.marclarre.com

16 de febrer | 18.30 h
Lorenzo Sandoval
Sandoval (Madrid, 1980) treballa d’artista i curador. És llicenciat en Belles Arts a la UPV i té el Màster en Fotografia, Art i Tecnologia també per la UPV. Ha rebut diversos premis curatorials com Inéditos 2011 i el premio curatorial Can Felipa i Nogueras Blanchard 2012. Ha guanyat el premi d’art “Generación 2017”, presentat a la Casa Encendida (Madrid) i la “V Beca DKV-Álvarez Margaride per “Shadow Writing (Algoritmo / Quipu)”en LABoral, (Gijón, 2017).
www.lorenzosandoval.net