Zona intrusa 12. Prendre la paraula

Mar Arza
Addicionari

Institut Alexandre Satorras: grups de 1r de Batxillerat Artístic, amb l’acompanyament de Robert Silva. (11-15.02.19)

Estirant el fil de la frase de l’Alejandra Pizarnik, Mar Arza planteja una aproximació a la naturalesa de les paraules, la relació que estableixen amb el seu context i els significats que sorgeixen més enllà de la seva literalitat. Preguntant-se per la possibilitat i/o la necessitat de l’existència d’altres paraules, proposa la creació conjunta d’un addicionari; no un manual i recull de dicció, de com s’escriuen i què signifiquen les paraules (diccionari), sinó un mecanisme d’addició que permeti construir noves paraules i nous significats per a allò que encara no podem anomenar, i que puguin afegir-se a un diccionari sempre incomplet.

 

Mar Arza
Castelló de la Plana, 1976
www.mararza.com

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Màster en Escultura a la Winchester School of Art de la Southampton University. Ha realitzat exposicions individuals a La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona (En vano, 2018), a la Galeria Cànem de Santander (Campo de relámpagos, 2017), a la Galeria Rocío Santa Cruz (Resquicio, 2016), al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat del Vallès (Sobre el nivell del blanc, 2016) i al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona (Treballs des de l’imperceptible, 2014), entre d’altres. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos premis com el Premi DKV a l’artista emergent per la millor exposició a Catalunya (Resquicio, RocioSantaCruz, 2017) o la Biennal de Valls / Premi Guasch-Coranty l’any 2013.

La seva trajectòria artística destaca per un interès envers la materialitat de la paraula i el text. En les seves escultures i instal·lacions, Mar Arza utilitza fragments de llibres o textos de naturalesa diversa manipulant-los i creant a partir d’ells nous significats conceptuals, poètics i plàstics.