Mercat del Film_volum 4

dissabte 21 | 22 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques

Lupe Pérez | Antígona despierta
Llargmetratge

antígona

Antígona despierta
Directora:             Lupe Pérez
Producció:            Toma 78 / Labyrinth Films
Guió:                        Lupe Pérez
Fotografia:           Juan Barrero
Muntatge:             Lupe Pérez
Música:                   Gala Pérez
Repartiment:       Gala Pérez, Sibel Tresaco Lera, Francisco Javier Lera                            Terés, Maria Lera Gracia, Manuel Tresaco Lera.
Gènere:                   Documental i ficció
Durada:                   63’

Sinopsi:
Moltes de les coses que estan passant al nostre voltant haurien de retornar-nos al mite d’Antígona, la dona indomable que planta cara al poder per no perdre la dignitat. Just això és el que fa Lupe Pérez García a Antígona despierta, que no és una adaptació, sinó una recreació. Paisatges polsegosos i rocallosos, cossos que es mouen com somnàmbuls, paraules pronunciades amb ràbia, tot descriu un univers salvatge i primitiu en el qual qualsevol cosa podria tornar a començar, fins i tot el mateix cinema en el seu enfrontament amb el teatre. I això és el que fa Pérez García en aquesta pel·lícula que, tot i que al·ludeix  Straub & Huillet o Pier Paolo Pasolini, es revela estrictament contemporània.

Biografia:
Lupe Pérez va debutar amb Diario Argentino, film amb què va recórrer alguns dels festivals més exigents, des de Visions du Réel (Suïssa) fins al Festival dei Popoli (Florència). Ha estat muntadora d’El cuaderno de barro (Isaki Lacuesta) i El cielo gira (Mercedes Álvarez).