Zona intrusa 9. Les coses

Luiz Simoes
Diálogo para óvulo, espermatozoide, música improvisada, coreografía y texto hablado
07.03.16 | 11.03.16

Institut Laia L’Arquera: grup de 1r de Batxillerat, amb l’acompanyament d’Elena Fernández-Miranda
I la participació dels/les alumnes:
4t ESO_A
Latifa El Abdellaoui, Stephanie Huertas Pozo, Ingrid Jiménez Fonseca, Ludmila López Cipolleti, Alex Martin Garcia, Alexandra Nicolau Sans, Lorena Puerto Fernández, Francisco Rengel Antúnez i Joel Rodríguez Cencerrero.
4t ESO_ B
Naqiao Cui, Marcos García Montilla, Elena Hernández Molina, Diego Mavarez Scarbay, Erika Nicolau Sans, Adrian Niño Fernández i Aziza Zdaou.

 

La tradició antropocèntrica ens ha instal·lat en la presumpció d’una singularitat que subordina les coses al nostre interès. El taller proposa revertir aquesta perspectiva i explorar el món de les analogies i les correspondències entre tot i per tot. En aquest sentit, convertir una carbassa en un instrument musical no és tant el producte d’un enginy superior sinó, al contrari, una forma d’escoltar les semblances que calquen unes coses amb les altres.

arquera


Luiz Simoes
(Rio de Janeiro, 1961)
Luiz Simoes viu i treballa a Barcelona des de 1986. La seva obra s’ha exposat en museus, galeries, fundacions, biennals i institucions de diversos països. El constant qüestionament sobre la nostra existència resulta evident en la seva obra i ho expressa escrivint, pintant, amb la música, l’escultura, objectes, performances o pinzellades audiovisuals en obres cada vegada més escultòriques. En total desacord amb la frase “una imatge val més que mil paraules”, manté que la imatge es justifica precisament amb la paraula. Per aquest motiu, existeix sempre un minuciós cos teòric i filosòfic entorn del qual els seus treballs neixen i es desenvolupen. Algunes exposicions: Prophetia – PROST. En col·laboració amb l’artista Sabina Simon. Fundació Joan Miró, Barcelona, 2015; Música para 18 coisas & Requiem para 2 Basuróphonos. Dia Internacional dos Museus. ARTIUM, Vitoria, 2011; Artista invitado, Las Cosas. 10ª Bienal de La Habana, 2009; VERTIDOS. Brasilea Foundation, Basel, 2006.
www.luizsimoes.com