Zona intrusa 12

L’element intrús és l’element vehiculador de tot el projecte. Al llarg de les diverses edicions de Zona intrusa ha anat prenent diverses formalitzacions, però ha mantingut sempre aquest caràcter aglutinador de la proposta, amb la voluntat que la seva incidència transcendeixi més enllà dels grups que participen activament en el projecte i esdevingui un element incorporat a la vida aquells dies de la resta d’alumnes de l’institut.

Per aquesta 12a edició de Zona intrusa, proposem un artefacte interactiu (que s’instal·larà en un espai transitat i visible per a tot l’alumnat de cada centre) anunciant l’arribada del projecte a cada institut.

Es tracta d’un panell construït amb llums led en el qual s’hi pot llegir un fragment d’un poema de l’escriptora argentina Alejandra Pizarnik: “Cada palabra dice lo que dice y además más y otra cosa“.

A través de la programació d’uns sensors de proximitat i moviment, a mesura que els alumnes s’hi aproximin, la instal·lació encendrà només una sèrie de paraules, generant d’aquesta manera noves frases i sentits a partir d’aquest punt de partida.