Mercat del Film_volum 11

Diumenge 6 de novembre | 12 h
Xavier Agramont, el fotògraf descobert 

Projecció del documental biogràfic Xavier Agramont, el fotògraf descobert, 2021 (27’), dirigit per Àngela Guerrero Brullet

Tot seguit, a la Presó
Conversa amb Xavier Agramont Cruanyes (fotògraf) i Àngela Guerrero Brullet (autora del documental Xavier Agramont, el fotògraf descobert).

El descobriment d’unes fotografies en blanc i negre de soldats fent el servei militar l’any 1955 a Mataró, al Regimiento de Infanteria Badajoz nº 26, va provocar una gran incògnita i la posterior investigació sobre qui hi havia darrere la càmera.

Aquell fotògraf, soldat també, encara viu a l’Empordà i té 90 anys. Amb el cap clar,  Xavier Agramont i Cruanyes explica la seva vida de soldat a Mataró i desgrana el seu ofici de fotògraf professional durant la segona meitat del segle XX.

Xavier Agramont (Barcelona, 1933) s’inicia en el món de la fotografia als anys cinquanta. Des de sempre ha mostrat un interès especial pels aspectes quotidians de la societat. L’any 1962 obre un estudi fotogràfic i dedica el seu temps lliure a enregistrar la gent i els espais públics com ara places o platges, tant a Barcelona, com a l’Empordà com a Itàlia. Aquest vessant popular i humà, doncs, fa que les fotografies esdevinguin un testimoni de la vida i dels canvis durant la segona meitat del segle XX. La seva obra s’exposa per primera vegada l’any 2008 a la Fundació Vila Casas.

Entrada lliure