Mercat del Film_volum 5

dissabte 22 | 22 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques

Dani Montlleó | Tito, the Phantom Monk

Aproximació al treball i a la trajectoria vital de l’artísta Tito Díaz (Barcelona, 1958). De personatge públic (perruquer famós), a artista amagat i desaparegut. Com el “Ghostdog” de Jim Jarmusch, s’esfuma i treballa. L’autor es disòl i es converteix en un fantasma (darrere la seva obra). Tonelades i blocs de cabell, ossos de cabra, de cavall, de vaca, ossamentes sòniques, pintura, pedra i esquelets.

montlleó tito

Tito, the Phantom Monk és l’aproximació que fa Dani Montlleó a la feina i la trajectòria vital de l’artista Tito Díaz (Barcelona, 1958). El director desembulla la trajectòria de Tito, un autor heterodox i extrem que passarà de personatge públic a artista amagat i desaparegut. Seguint l’estela de Ghost Dog de Jim Jarmusch, Tito Díaz es dissol i es converteix en un fantasma darrere de la seva pròpia obra, constituïda per tones i blocs de cabell, ossos de cabra, cavall, vaca que es converteixen en so, pintura, pedra i esquelets.
A l’interès de Dani Montlleó per l’art s’hi afegirà el seu interès pel cabell al començament dels vuitanta, arran de tres descobriments: en primer lloc, el triangle Beatles/Stu Sutcliffe/ Astrid Kirchherr, triangle perfecte que incloïa música, art i moda. D’altra banda –i també en l’òrbita dels Beatles– saber de la fantasia secreta de Ringo Starr, que desitjava tenir una perruqueria per poder-se passejar entre senyores servint cafès. En segon lloc, la descoberta del poema «Vull una vida en forma d’espina» de Boris Vian, i especialment el vers «Vull una vida en forma de perruquer salvatge». I finalment, descobrir i conèixer la figura de Tito Díaz, un tipus d’artista gairebé inexistent avui dia.

www.danimontlleo.com