Com [en present d’indicatiu]

#com05 |  28.11.20 | 19 h
Joan Fontcuberta + Joan Minguet Batllori + Blanca-Llum Vidal

Enmig de la pandèmia o abans d’ella, l’única funció de l’art i de la literatura no pot concebre’s més que des del conflicte. Perquè en el passat, l’art i la literatura que no s’han entès com a conflicte, han esdevingut privilegi. Ara, per anar més enllà de l’anomalia provocada per la Covid-19, els conflictes de la fotografia i de la poesia prenen camins de combat útil: les recerques de Joan Fontcuberta  i de Blanca Llum Vidal sobre les imatges i les paraules confinades. Ens referim a la utilitat de la inutilitat de l’art, és clar. Més necessari que mai.

 

Joan Fontcuberta
Memòria infectada #04354, 2020
Impressió giclée en paper Hahnemuhle
100 x 75 cm

Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955)
A part del seu treball artístic centrat en el camp de la fotografia, ha desenvolupat una activitat plural com a docent, assagista i comissari d’exposicions.
Les exposicions individuals del seu treball inclouen museus com el MoMA (Nova York, 1988), Art Institute (Chicago, 1990), IVAM (València, 1992), MNAC (Barcelona, 1999), ARTIUM (Vitòria, 2003); MEP (París, 2014); i Science Museum (Londres, 2014), entre d’altres.

Joan M. Minguet Batllori (Cornellà de Llobregat, 1958)Ha estat professor d’universitat, president de l’ACCA i comissari d’exposicions, entre més coses. Ha estat i és escriptor, acaba de publicar una novel·la i procura intervenir en el debat sobre la l’art i la cultura, amb pandèmia o sense.
www.joanminguet.cat
www.pensacions.cat

Blanca Llum Vidal (Barcelona, 1986)
Estudia Treball Social, Filologia Catalana i un Màster de Pensament Contemporani. Ara treballa a un pis tutelat per a persones amb diversitat funcional i ha traduït Duras, editat Víctor Català i tingut cura de l’assaig feminista de M.A. Capmany. Ha publicat La cabra que hi havia, Nosaltres i tu, Homes i ocells, Visca!, Punyetera flor, Maripasoula, Aquest amor que no és u i Amor a la brega. Escriu regularment a la revista de cultura i política el Temps.
@BlancaLlumVidal