Zona intrusa 12. Prendre la paraula

Bartomeu Sastre
Frases, frases, frases!

Institut Josep Puig i Cadafalch: grups de 3r i 4t d’ESO, amb l’acompanyament de Rosa Isabel Aldabo i Marina Pineda. (28.01.19 – 08.02.19)

La proposta de Bartomeu Sastre per a l’Institut Josep Puig i Cadafalch se centra en posar atenció i treballar
el text com a matèria pròpia de les arts visuals. Partint d’una reflexió al voltant del material textual que ens acompanya durant el nostre dia a dia -on trobem textos? com ens hi relacionem?- i, després d’analitzar alguns referents provinents de les arts i la cultura visual, s’activa un taller pràctic en què es treballen una sèrie d’enunciats amb la finalitat d’alterar l’espai i el context en els quals s’acaben inserint.

 

Bartomeu Sastre
Palma, Mallorca, 1986
https://cargocollective.com/bartomeusastre

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat diverses exposicions individuals entre les quals destaca Ensayo para un monólogo improvisado (Galeria Fran Reus, Palma de Mallorca), La voluntad (Casal Solleric, Palma de Mallorca, 2014) o Corredor (Ses Voltes, Palma de Mallorca, 2013). L’any 2012 va ser guanyador del Premi d’Art Jove del Govern Balear i becat l’any 2010 per la Fundació Guasch-Coranty. És creador juntament amb Clara Arbona del col·lectiu Angélique Pailler.

Bartomeu Sastre utilitza el text com a mitjà i, en alguns casos, també com a motiu dels seus projectes. Mitjançant aquest, investiga al voltant de les discordances, les situacions que escapen a la lògica i les convencions socials. En algunes de les seves propostes utilitza el text -tant escrit com oral- com a eina per aproximar-se i reflexionar al voltant temes que tenen a veure amb la situació socioeconòmica actual, sovint des d’una perspectiva irònica.