Zona intrusa 12. Prendre la paraula

Azahara Cerezo
Reprendre la paraula

Institut Miquel Biada: grups de 4t d’ESO, amb l’acompanyament d’Isaura Fité
(29.03.19 – 05.04.19)

Es calcula que cada dia s’envien més de 6 milions d’emojis. Tenint en compte que s’intercanvien més de 45.000 milions de missatges, es pot calcular que, de cada set missatges, un és un emoji. Actualment, ja s’està plantejant si es tracta d’un llenguatge universal o si són símbols culturalment específics i són objecte d’estudi des de camps diversos, entre ells la semiòtica. La proposta d’Azahara Cerezo es basa en treballar amb els emojis amb l’objectiu de reflexionar al voltant dels seus usos, la seva codificació, el subtext (i context), els codis compartits, les múltiples reapropiacions i, en última instància, del seu paper en relació amb la nostra creixent cultura visual, a través d’una sèrie d’exercicis de re/traducció.

 

Azahara Cerezo
Girona, 1988
http://azaharacerezo.com

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Arts Visuals i Multimèdia per la Universitat Politècnica de València.

En els seus treballs aborda contradiccions en la singularitat del territori i relacions d’in/visibilitat entre formes urbanes, processos globalitzadors i eines digitals. Mitjançant estratègies de reapropiació i desplaçament dóna forma a accions -sovint en línia-, vídeos experimentals i instal·lacions.   Ha estat artista resident al Col·legi d’Espanya (París), Fondazzjoni Kreattività i Valletta’18 (Malta), Casa de Velázquez (Madrid), 1646 (La Haia, Holanda), entre d’altres. Ha participat en exposicions col·lectives com «Provincia 53» (MUSAC, León), «The frame that blinds us» (APA Gallery. Budapest, Hongria), «Sortir-se de la línia» (Bòlit Centre d’Art Contemporani. Girona / M|A|C Mataró Art Contemporani) o «Espècies d’espais» (MACBA, Barcelona).