Zona intrusa 12. Prendre la paraula

Anna Dot
Atac de parauplinosi

Escola Pia Santa Anna: grups de 1r i 2n de Batxillerat Artístic, amb l’acompanyament de Nerea Briongos i Ismael Cabezudo. (11-15.03.19)

El projecte d’Anna Dot per a l’Escola Pia Santa Anna se centra en la naturalesa del llenguatge, entenent-lo com una eina que ens permet comunicar-nos i relacionar-nos amb els altres i que es transforma depenent del grau de proximitat que establim entre uns i altres. El taller proposa la creació d’un lèxic propi, a partir de la creació d’una sèrie de paraules inventades, que funcionen a la manera d’un argot propi dels grups que participen en el projecte.

 

Anna Dot
Vic, 1991
www.annadot.net

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i postgraduada en Literatura Comparada i Literatura Electrònica per IL3 de Barcelona. Actualment està cursant el doctorat al Departament de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Ha col·laborat amb diferents espais artístics de Barcelona, com la Sala d’Art Jove, la Fundació Antoni Tàpies, Can Felipa Arts Visuals o la Blueproject Foundation. També ha mostrat el seu treball a escala internacional a Mèxic i Alemanya. Ha sigut professora a l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló i a La Farinera de Vic. És cofundadora dels col·lectius Morir de Frío i Supterranis (Festival Plaga), i membre de la Comissió d’Arts Visuals del Festival Festus de Torelló.

Els seus projectes es concreten en investigacions al voltant del llenguatge, la comunicació i els processos cognitius i acaben formalitzant-se de maneres molt diverses. En aquest sentit, ha assajat mètodes particulars d’ensenyament de llengües estrangeres a Enseignement universel, ha posat en pràctica mecanismes de construcció de discurs a Until I am no longer able to stand -un exercici de filibusterisme sostingut durant gairebé 9 hores- i ha partit de textos literaris com la Divina Comedia de Dante, El Quixot de Cervantes o La Transformació de Franz Kafka per donar forma de diversos projectes.