Alex Reynolds | Tímpano, ruido, pan

Alex Reynolds (Bilbao, 1978) és artista i cineasta. Va cursar els seus estudis en Belles arts a la Central Saint Martins de Londres i actualment viu i treballa a Brussel·les. La seva obra opera a través de múltiples registres i formats, centrada en la imatge en moviment i la performance, tot i que també ha treballat amb instal·lacions, textos i fotografia. Els seus films eviten la distinció entre l’anàlisi de codis cinematogràfics estructuralistes i el cinema narratiu.

L’obra de Reynolds es nodreix del llegat del cinema experimental i conceptual i genera reflexions sobre la intimitat, la mirada i la comunicació, i convida al públic a qüestionar de manera activa el seu rol d’espectador.

La seva obra s’ha exposat, entre d’altres, al Museu Guggenheim Bilbao, Index Foundation (Estocolm), Hollybush Gardens (Londres), Centre d’Art la Panera (Lleida), FRAC Lorraine (Metz), Museum M (Lovaina), Galeria Estrany-de la Mota (Barcelona), La Capella (Barcelona), Galería Marta Cervera (Madrid), Tabakalera (Donostia/San Sebastián), CA2M (Madrid), Syndicate (Colònia), Bonniers Konsthall (Estocolm), Fundació Joan Miró (Barcelona). Les seves pel·lícules s’han projectat a cinemes i festivals com el BFI London Film Festival, Curtocircuito, Documenta Madrid, FIDMarseille, Rencontres Internationales, Aesthetica Film Festival (York, Regne Unit) o Cinematek (Brusseles). La seva obra forma part del Museu Guggenheim Bilbao, el Museu de Valls, l’Statens Musikverk i el CA2M Centro de Arte Dos de Mayo. Va ser becada per l’Akademie Schloss Solitude (2013), Fundación Botín (2016) i Fundació “la Caixa” (2020). Actualment és professora convidada a la KASK de Gant i membre del grup d’investigació Social Acoustics/Communities in Movement.