Ah, l’art? Ah, l’art!

Ah, l’art? Ah, l’art!
Christine Borland | Blanca Casas Brullet | Daniel Canogar | José Cobo | Jean Denant | Leandro Erlich | Andrés Galeano | Beatriz Mínguez de Molina

A cura de Clàudia Rius

Podem pensar que no l’entenem, que està lluny de nosaltres, que només és per a uns quants, però l’art contemporani parla i ens involucra a tots. Són moltes les persones que se senten lluny del món artístic, que tenen la sensació que no està relacionat amb ells. Hi ha qui, fins i tot, creu que no pot comprendre’l. Aquesta exposició ho posa en dubte.

Quan diem que no entenem l’art contemporani: l’estem volent entendre, realment? Quan visitem una exposició, ho estem fent de forma prou activa com per sentir-nos-en part? I si tot es redueix a una qüestió d’actitud? Què ens pot transmetre, l’art contemporani? Pot arribar-nos a través de l’emoció? O només a través de la raó? Com podem trencar la barrera que separa la vida personal del món artístic? Aquesta exposició parteix d’un conglomerat de dubtes i pretén també fer-nos pensar.

Ah, l’art? Ah, l’art! és una mostra que lluita per fer un camí entre dos pols. El mateix títol exemplifica el recorregut que transitem quan perdem la por a l’art: de l’estranyament a la sorpresa, del desconeixement al reconeixement, de la llunyania a la quotidianitat, de l’apatia a la passió. Amb un missatge clar: l’art és per a tothom i tothom pot relacionar-s’hi. Per això l’exposició compta amb dos recorreguts: un guionitzat amb l’ajuda d’una audioguia, per aquells que vulguin estar acompanyats en el camí del descobriment de vuit obres concretes d’art contemporani; i un de lliure, per aquells que prefereixin recorre’l en solitud.

I tu, com et relaciones amb l’art contemporani?

Exposició produïda per

Amb la col·laboració de