Servei educatiu
Ping-Pong. Correspondència amb artistes

Ping-Pong. Correspondència amb artistes
Projecte per a 4t, 5è i 6è de primària i Batxillerat artístic

Lloc: a l’aula (i depenent del resultat de la correspondència, a Can Palauet)
Durada: dependrà de la implicació del centre educatiu
El M|A|C donarà suport i enregistrarà 2 sessions: 1) l’obertura de la primera carta del/la artista a l’escola, i 2) l’artista visita l’escola.
Activitat gratuïta
Per a més informació: gnoe@ajmataro.cat

Ping-Pong és una correspondència entre artistes i alumnes que s’estableix per correu postal, a manera de joc de diàleg. La partida sempre comença quan l’escola rep la carta postal d’un/a artista dirigida als i les alumnes del curs que participa al Ping Pong.

Aquesta primera carta serà una proposta que els pugui sorprendre, fer reflexionar, fer conèixer… Ha de provocar que s’activin processos artístics i educatius a l’aula de manera que els alumnes enviïn la seva resposta o resultat de la proposta a l’artista. Aquest mecanisme podrà repetir-se si el projecte ho demana, alhora que permetrà que l’artista faci una darrera (o segona) resposta de manera presencial a l’aula.

A part d’enregistrar el resultat del procés, si la partida ha estat prou productiva es pot pensar en generar alguna activitat a Can Palauet (com ara visites comentades o mini partides amb públic).

Equip de treball:
– Producció i coordinació: Gisel Noè i Gemma Tro (M|A|C)
– Educadors: tutor/a de cada centre i els seus col·laboradors
– Artista participant
– Enregistrament de vídeo: Albert Poquet

Calendari:
Cada escola ho adaptarà al seu propi calendari i al de l’artista.

Com es pot participar?
S’ha de fer una sol·licitud a través del correu electrònic: educacultura@ajmataro.cat Les peticions seran ateses per ordre de rebuda.

Com s’adjudicaran les peticions?
Es tindrà en compte l’ordre d’inscripció, si l’escola ha participat o no en un altre projecte, la duplicitat de projectes el mateix curs i la correcta adaptació dels objectius del projecte a l’escola.