Allà on no ens demanen | Jornades d’art i educació

Allà on no ens demanen
Jornades d’art i educació

Can Palauet |  Mataró
6 i 7 de juliol de 2017

Allà on no ens demanen són unes jornades organitzades pel M|A|C Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, amb el suport del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona. S’adrecen a tota la comunitat interessada en la confluència d’art i educació: artistes, comissaris, educadors, tècnics d’arts visuals, docents, estudiants i més…

En la situació política i educativa que vivim avui en dia a l’escola, no hi ha espai per a tots aquells continguts i experiències artístiques (arts visuals, filosofia, arts escèniques, música i molts més… ) que ensenyen els estudiants a pensar i viure d’una manera crítica, creativa i col·lectiva.

Això ha portat a museus i centres d’art a convertir-se en uns repositoris provisionals d’aquests sabers i a desenvolupar tota una sèrie de projectes per a retornar el pensament contemporani a les escoles.

Així doncs, projectes com Zona Intrusa, Porositats_Laboratori d’art i educació, Art i Escola, Bòlit Mentor i Creadors en residència, són els primers apropaments a l’art contemporani que tenen molts estudiants de primària i secundària. És a dir, són projectes que intenten fer-se un lloc allà on no se’ls demana…

El nostre objectiu amb aquest espai de trobada de dos dies és compartir i reflexionar a l’entorn del treball realitzat durant els deu anys de Zona Intrusa amb els seus protagonistes i posar-ho en diàleg amb altres projectes que comparteixen afinitats i similituds, com per exemple: Art i escola (ACVIC-Vic) que treballa des de fa sis anys amb educació primària; Bòlit Mentor (Bòlit. Centre d’Art Contemporani-Girona) que des del 2012 treballa amb diferents instituts de secundària de l’àrea del Gironès; i Porositats que tot just està iniciant el seu recorregut creant nexes entre diferents agents del Prat de Llobregat, Terrassa i Granollers.

 

Document de relatoria de Caterina Almirall de les jornades d’art i educació “Allà on no ens demanen”.

 

Una iniciativa del
M|A|C

A cura d’
Experimentem amb l’Art

En col·laboració amb
Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona