Zona intrusa 9. Les coses

Rafael Ruiz i Marta Xibillé
La cosa artística

Escola Freta: grup de 4t d’ESO, 1r d’CFGS d’Educació Infantil i 2n de Batxillerat d’Humanitats, amb l’acompanyament de Golly Rectoret i Gemma Sanz
18.01.16 | 25.01.16

El taller ha creat un debat obert i participatiu sobre la singularitat de l’objecte artístic. A diferència de la funcionalitat que exigim als objectes comuns, o de la incitació al consum que promou l’objecte publicitari, l’objecte artístic es presenta com una oportunitat per qüestionar-ho pràcticament tot, inclosa la mateixa idea de l’art. Davant de diversos treballs de Marcel Duchamp o Man Ray, els alumnes han tingut l’ocasió de discutir i valorar com són de rotundes les fronteres que separen el sentit dels objectes en funció dels contextos en què els llegim.

 

Marta Xibillé (Mataró, 1985)
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va ampliar els seus estudis a l’École Supérieure d’Art de Limoges-Aubusson, França (2008). Posteriorment, obté el grau de mestra d’educació primària per la Unir (2012). Actualment treballa de professora de visual i plàstica a l’escola Sant Lluís de la Garriga. És membre fundadora del col·lectiu Les Salonnières, amb el qual ha desenvolupat projectes artístics i d’educació investigant sobre noves línies de comunicació i d’intercanvi de coneixement.

Rafael Ruiz (Argentona, 1967)
És president de l’associació cultural ACM (Associació per a la Cultura i l’Art Contemporani) des de la seva fundació el 1996 i  cofundador i codirector dels fanzines culturals In Contione (1984) i L’Or i la Ciutat (1992-1994). Ha comissariat per ACM dues exposicions:  Interregne (1997) i Spleen (1999), i la Mostra de curtmetratges ACM (1998). Va formar part de l’equip de Can Xalant, Centre d’art i pensament contemporani. Mataró, 2006-2013. Actualment és cofundador i codirector d’Arts Coming, editorial d’obres d’art contemporani. També és editor de vídeo.