Panòptic. Festival de Cinema de Mataró

@kkiilllljjooyy
Estela Ortiz

M’agrada dir que faig investigació cultural perquè el meu camp de treball és poc concret i interdisciplinari, soc politòloga i vinc del món de l’art contemporani però amb els anys m’he anat especialitzant en cultura digital i en la creació de contingut. El meu projecte més conegut és Filósofos del Tinder, una pàgina de Facebook i Instagram que existeix des de 2016 i on s’han recopilat milers de descripcions de perfils a la app, sobretot d’homes. Aquest projecte ha culminat el passat any amb la publicació, juntament amb Núria Gómez Gabriel, del llibre Love me Tinder (2019, Temas de Hoy). En quant al món radiofònic, he sigut col·laboradora de Tardeo a Radio Primavera Sound, dirigeixo el podcast sobre cultura millennial Sabor a Wifi i aquesta temporada estaré a l’equip de Els experts d’iCat.fm on parlaré diàriament sobre actualitat i cultura digital.

 

@ritarakosnik
Rita Rakosnik

Rita Rakosnik (Barcelona, 1993), amant professional, ghost influencer i experta en selfies.
Amb la passió com a divisa i l’elegància com a marca d’aigua, tot el que faig és una excusa per assajar des dels efectes i els afectes de l’escriptura: crítica, comissariat, teorització estètica. El meu primer compte de Hotmail era rita_sakura_1 i segueixo sent un objecte melancòlic obsessionat pel fracàs de les frases. Si pogués parlar per una imatge diria: «estic cansada d’aquesta nitidesa asèptica Full HD, vull coses tendres i borroses».

 

@memetesdelmoderneo
Ariadna Vegas

@memetesdelmoderneo sorgeix de la necessitat d’una “modernita” de queixar-se dels “modernos” i de l’escena alternativa al nostre país. Per desgràcia, tot el rollete indie està plagat de masclisme, hipernormalització de les drogues i violència sexual: des de mansplaining a pedofília i assetjament a menors, passant per tocaments a concerts, emborratxar a xavales per poder-les-hi fotre mà i “has escoltat aquest grup? Estan bé per ser ties!”. Odio que passi això, i odio no sentir-me a gust en espais on en teoria m’hi hauria de sentir. Per això crec que nosaltres mateixes hem de parlar de la violència que patim la gent llegida com a tia en espais “alternatius” i de la nostra sexualitat com a cosa natural i no erotitzada pel consum cismasculí, en clau d’humor però sense perdre el punt agredolç que molts cops caracteritza la nostra experiència compartida. I també hem de parlar de com odiem la policia. D’això n’hem de parlar sempre.

 

@han.freewifi
Ana Gamiz

Me interesan la filosofía, la política y las cuestiones relativas al conocimiento, la verdad y el poder que de ellas emana. Desde hace muchos años que he encontrado en las redes sociales un espacio donde poder hacerme mi habitación propia. De Reddit a Instagram, pasando por TikTok, me imagino un futuro en el que se ha normalizado que el mundo virtual también es real.