Zona intrusa 9. Les coses

Ita Puig
Automatismes. Connectant amb el jo interior
15.02.16 | 22.02.16

Institut Alexandre Satorras: grups de 2n de Batxillerat Artístic, amb l’acompanyament d’Esteve Moret
I la participació dels/les alumnes:
2n Batxillerat artístic A:
Laura Amezcua López, Sara Añonuevo Gudiño, Anna Barco Diaz, Max Bonay Gil, Gassama Diaby, Oscar Domínguez Santana, Leydi Stephane Funes Barrera, Victor González Fernández, Guifré Huertos Romero, Aurora Jiménez Garrido, Romina La Cava, Ying Liu, Adrian Mansilla Medina, Andrea Martínez Medina, Daniel Montero Garrido, Daniel Mosquera Ramírez, Daniel Ortega López, David Otero Guitart, Maria Piedrafita Carreño, Joan Pozo Ros, Carla Rivero Rucian, Dipendra Rodríguez Fernández, Glòria Roig Sitjà, Agustina Micael Ventrici, Mireia Vidal i Castellví i Sara Zurera Rivero.
2n Batxillerat artístic B:
Adrià Alcalá Vergés, Eloi Caballero Calvo, Raquel Carnicero López, Christian Espin Polo, Marc Fernández Cusachs, Beatriz Heredia Ramos, Ruth Lanza García, Nicole Mellado Cano i Deina Tintaya Gutiérrez.

Amb els objectes hi mantenim tota mena de relacions, fins i tot de caràcter emocional. El taller proposa que cada alumne evoqui -per mitjà d’un exercici de relaxació i proper a l’estat meditatiu- un objecte que fou important durant la seva infantesa. Aquest petit viatge interior és suficient per tornar el record a la matèria tot refent els objectes evocats mitjançant el dibuix automàtic i la manualitat en fang. Amb aquest gest, el grup ha tingut ocasió d’experimentar la creació artística com una possibilitat d’escoltar-se de forma franca i genuïna.

satorras 1

satorras 2

Ita Puig (Tordera, 1969)
Viu i treballa a Mataró. El seu treball reflexiona sobre com ens contruïm com a éssers emocionals o com, en relació amb l’entorn, elaborem la nostra identitat. Li interessa observar i registrar allò quotidià com a camp d’exploració traçant mapes que connecten diferents estrats de la realitat, des del més subtil a allò més complex. Amb aquesta finalitat, utilitza diferents mitjans tècnics com a elements de recerca: la pintura i el dibuix com a pràctiques introspectives, la fotografia com a eina narrativa i el volum com a generador d’espais de relació. Ha participat en diverses exposicions, com: Constel·lacions familiars. Can Palauet, Mataró, 2016; Art a Mataró 1984-2016. Anys d’actituds i possibilitats: Tram 1996-2006. Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró. 2016; Instants, percepcions i converses (Mirant Endins). Ca l’Arenas Centre d’Art. Mataró, 2009.