Allà on no ens demanen | Jornades d’art i educació

A bao a Qu

És una associació cultural dedicada a la ideació i el desenvolupament de projectes que vinculen cultura, creació i educació. Des del 2004, han introduït la creació a algunes escoles i instituts amb la implicació de professionals del cinema, fotògrafs i artistes que treballen amb els docents. Així mateix, realitzen formació per a docents i ideen activitats específiques vinculades a exposicions, festivals i institucions culturals. www.abaoaqu.org

Caterina Almirall (Barcelona, 1986)

Comissària, artista i investigadora en art contemporani. Coordina l’espai autogestionat El Passadís a Barcelona on organitza exposicions i activitats artístiques en l’àmbit domèstic. És membre del col·lectiu Supterranis que organitzen el Festival PLAGA. És professora a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on actualment segueix un programa de doctorat en Art i Educació.

Laia Campañà

Gerent de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat i directora de l’Escola d’Arts del Prat. Part de l’equip motor del projecte Modulacions [La Paraula] dins el marc del laboratori Porositats desenvolupat al Prat de Llobregat.

Cristina Castells

Tècnica de cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. És directora tècnica del programa /UNZIP, dispositiu que desenvolupa el programa d’arts visuals del mateix Ajuntament i que ha impulsat el projecte de Modulacions [La Paraula] del laboratori Porositats del Prat de Llobregat.

Anna Crosas

Llicenciada en filosofia i màster en gestió cultural per la UB. Des de 2006 és directora del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, des d’on desenvolupa línies de suport a les programacions locals d’art contemporani de la demarcació de Barcelona: assessoraments, exposicions itinerants (amb serveis educatius i programes d’activitats específics), i projectes de formació i professionalització per a tècnics d’arts visuals, com el laboratori Porositats, que explora l’articulació entre els programes d’art contemporani municipals i els centres docents.

José Antonio Delgado

Tècnic de cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Treballa en el programa /UNZIP, dispositiu que desenvolupa el programa d’arts visuals del mateix Ajuntament i impulsor de Modulacions [La Paraula] del laboratori Porositats. Membre de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat.

Bruna Dinarès

Llicenciada en Audiovisuals i amb un màster d’Educació Interdisciplinària de les Arts i Educació Artística, és coordinadora dels projectes educatius d’ACVic. Centre d’Arts Contemporànies.

Anna Estany (Igualada, 1959)

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és artista, activista, dissenyadora upcyling i professora del Batxillerat Artístic de l’Institut Celestí Bellera de Granollers. És una de les impulsores del projecte Memòria del laboratori Porositats de Granollers.

Experimentem amb l’Art

És una entitat educativa que treballa a partir de l’art contemporani i els processos creatius entesos com a eina per fomentar la capacitat crítica i creativa de les persones. La seva activitat principal és el disseny i realització de projectes artisticoeducatius, així com la gestió de l’Espai EART, un espai plurifuncional que obre nous camins en la recerca i l’experimentació de diversos vessants del món de l’art i l’educació.

Jordi Ferreiro (Barcelona, 1982) 

Artista i educador, el seu treball és una investigació constant entorn del joc i les pedagogies performatives per a construir espais de coneixement, eufòria i enteniment. Seguint aquesta línia, desenvolupa, coordina i dissenya activitats educatives pel MACBA, CaixaFòrum i el Centre d’Art Fabra i Coats.

Oriol Fontdevila (Manresa, 1978)

Comissari, escriptor i investigador, centre la seva mirada en les pràctiques artístiques i l’educació. Director artístic de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya. Ha comissariat projectes a la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró, Arts Santa Mónica i els Zona Intrusa 1, 2 i 3. Així mateix, ha desenvolupat iniciatives educatives al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía, A*DESK, Higher Institute of Arts (Gemt), entre d’altres.

Glòria Fusté

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, forma part de la directiva tècnica del Museu de Granollers. Així mateix, és la coordinadora del projecte Memòria del laboratori Porositats de Granollers.

Susana Medina

Formada en Ciències de la Comunicació i especialitzada en el sector de la gestió cultural i l’art, dirigeix el projecte Terrassa Arts Visuals. Col·laboradora del projecte [TERRAoasi] del laboratori Porositats de Terrassa.

Esther Merchán

Treballadora de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat que exerceix la co-coordinació d’/UNZIP Arts Visuals al Prat. Part de l’equip motor del projecte Modulacions [La Paraula] dins el marc del laboratori Porositats desenvolupat al Prat deLlobregat.

Gisel Noè (Cabrera de Mar, 1968)

Llicenciada en Història de l’art per la UAB, dirigeix el M|A|C Mataró Art Contemporani des del seu inici (2013). Anteriorment, ha estat la responsable de les sales municipals d’exposicions de Mataró des de 1999. Membre del Consell de Direcció de Can Xalant, Centre de creació i pensament contemporani de Mataró (2006-2012), membre de la Comissió d’Arts Visuals de la DGCC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió d’Arts Visuals del Consorci Xarxa Transversal.

Quim Packard (Reus, 1985)

Artista i comissari, els seus projectes exploren la separació entre dinàmiques personals i estructures institucionals, emprant diversos formats com el dibuix, exposicions, cançons, performances, etc. Els seus projectes més recents se centren en les ideologies polítiques construïdes entorn a la cultura DIY, els jocs de rol i mitologia contemporània de la natura. Actualment treballa d’educador freelance al MACBA i és artista resident a Hangar.

Maite Palomo

Des de 1997 directora executiva d’H. Associació per a les Arts Contemporànies (haac.cat) i des de 2009 també gerent d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies (acvic.org).

Ramon Parramon (Vic, 1963)

Artista visual i investigador cultural, treballa en l’àmbit de la gestió i promoció de la creació contemporània, amb especial interès cap a projectes interdisciplinaris i que es centren en les funcions que pot exercir l’art en un context sociopolític específic. Des del 1999 dirigeix el projecte d’art IDENSITAT i des del 2010 és el director d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

Cèlia Prats

Artista i cantant llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És educadora a la Fundació CaixaFòrum de Barcelona i a Can Framis. Membre fundadora del Col·lectiu Les Salonnières que treballen en projectes interdisciplinaris dins l’art i l’educació, ha col·laborat en el Zona Intrusa 10 com a comissària i als Zona Intrusa 4, 5 i 6  amb les Salonnières.

Marta Ruiz

És professora de Batxillerat Artístic i cap del Departament de Visual i Plàstica de l’Institut Blanxart de Terrassa. Col·laboradora del projecte TERRAoasi del laboratori Porositats de Terrassa.

Diana Sans (Barcelona, 1976) 

Llicenciada en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona, diplomada en Estudis Avançats i amb un màster de Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona. Des del 2008 és responsable de la comunicació, difusió i públics del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i coordinadora de les activitats participatives, de mediació i les educatives.

Gabriel Verderi (Terrassa, 1961)

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és artista, professor de Processos de Creació Artística i coordinador de projectes d’Art Contemporani i Educació a l’Escola Municipal Art i Disseny de Terrassa. Col·laborador del projecte TERRAoasi del laboratori Porositats de Terrassa.